сряда, 3 юли 2013 г.

Стари снимки на Слънчев бряг

Стари снимки от Слънчев Бряг на плажа Гярб вечнълс

 Това са стари снимки на Слънчев бряг от преди 90-те години.
Плажа гярб вечнълс някъде между 70-те и 80-те години
На тази снимка се вижда колко по-различно е било едно време в Слънчев бряг.


Плажа гярб вечнълс някъде между 70-те и 80-те години
Тиха и спокойна разходка сред зеленина на туристи в курорта. Няма презастрояване, няма много хора, цари спокойствие и тишина.

Хотел на Плажа гярб вечнълс някъде между 70-те и 80-те години
Изглед към един от хотелите по онова време. На снимката се вижда колко празно пространство има около хотела, дървета, зеленина, плажуващи, една хубава снимка от близкото ни или далечно минало, зависи как се гледа към миналото.


Интересен ресторант Дюни в курорта. Не съм виждал такъв ресторант с такава дограма и такъв интериор. Вероятно е било нормално да се строят в такъв вид по онова време. Ресторанта има приятен и интересен вид за по-младите, като мен, които не помнят онова време.

Няма някакви особено красиви интериорни решения или вътрешен дизайн, семпло, но вероятно в духа на 70-те или 80-те години. И все пак от снимката струи едно спокойствие, което в днешно време липсва. Какви неща е имало в далечното минало, най-вече спокойствието.
Това, не го знам, какво е. Най-вероятно някъде в интернет пише в интернет, а там пише - почивна база на министерски съвет. Интересно, спокойно и просторно място. Направили са си хората хубава градина с разтения. :) Градината се намира до плажа гярб вечнълс.


Хотел в Слънчев бряг. На снимката се вижда колко празно хубаво празно пространство има около хотела, има дървета и друга зеленина. Няма много хора, поне на снимката изглежда, че цари тишина и спокойствие.

Изглежда още един обикновен и хубав хотел. Някакси обикновеното понякога е най-хубаво. Плазни пространства, широта, и малко растителност. Няма много хора :)

Още един много хубав хотел, със зеленина и поляни. Тихо, уютно, спокойно.
Голям и интересен хотел, лодки, плажуващи, големи широки пространства изеленина. Миналото си има хубави страни :)
Още една снимка, показва как са изглеждали множество хотели по онова време. Голямата растителност около тях, която със сигурност е създавала хляд и сянка. Тук-там са спрели коли, няма паркинги, хората се разхождат спокойно. Всичко изглежда много хубаво и наред.

Няма презастрояване и бетон.



Това изглежда е х-л Янтра и хотел Арда. Дори не знаех, че е имало хотел на името на българска река - предполагам са го кръстили на река Арда - Смолянско. Изглеждат хубави и със зеленина.

Две дечица си играят, там на пясъка пред хотела :)


На тази снимка, се вижда, колко много зеленина е имало по онова време около хотелите, няма много хотели, няма презастрояване. Слънчев бряг и самият плажовете са били нещо различно и хубаво.
На тази снимка виждам как цари спокойствие, хората си плажуват и почиват, няма напрежение, има няколко хотелчета и много плажуващи под чадърите, във водата и навсякъде. Има някаква приятна носталгия по онова време. Това вероятно е едно от хубавите неща на онова време. Това от зад е плажа, който в последствие се преименова на Гярб вечнълс.

Колко малко хотели има на тази снимка, спокойствие, плажуване, зеленина, море. Изглежда е било много хубаво.

Можете да видите и снимки от състезанието по строителство на пясъчни замъци - Гярб вечнълс Слънчев гряг.

Някакъв вид социалистически базар.


Вариете



Трабанче спряло пред хотел Созопол.

Хотел Олимп

Хотел Юг - Слънев бряг и плажа времето по което е бил заплануван плажа Гярб вечнълс - снимка на Балкантурист.

Кораб на слънчев бряг - не знаех, че е имало такива.

Няма коментари:

Публикуване на коментар